Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Με Μνημόνιο 3, capital controls και μεταναστευτικό χάος ο Τσίπρας συνεχώς κερδίζει


tsipras-alexis-neosΈχουν τρελαθεί οι κυρίες με τα πολύχρωμα ταγιέρ και οι ηλιοκαμένοι κύριοι της αντιπολίτευσης. Βγαίνουν στα κανάλια (όταν δεν είναι διακοπές) και «ερεθίζουν» την κοινή γνώμη ή/και τουιτάρουν σαν τρελοί, όποια πονηρή ατάκα μπορούν να διανοηθούν.

Προσπαθούν συνεχώς να αποδείξουν πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προσβάλουν την κοινωνία για τις επιλογές της, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Την ίδια κοινωνία που επί δεκαετίες τους ψήφιζε…

Ουδείς από την αντιπολίτευση έχει αποκωδικοποιήσει επαρκώς την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και αυτό να γίνει... χρειάζεται γερό στομάχι για να μπορέσουν να κερδίσουν πολιτικό έδαφος σε μία διαλυμένη κι διχασμένη κοινωνία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (του ευρωπαϊκού προσανατολισμού) αυτή την κρίσιμη στιγμή λίγο πριν την εξαφάνισή τους από το χάρτη, έχουν μία τελευταία ευκαιρία και ίσως περισώσουν κάτι από τη λαίλαπα «Αλέξη Τσίπρα»*:
1)      Να σταματήσουν να αναζητούν τη συγνώμη της κοινωνίας που δεν τους ψήφισε, γιατί αυτό «προκαλεί». Για τον ίδιο λόγο η κοινωνία έπρεπε να ζητήσει συγνώμη που εξαπατήθηκε από το «Λεφτά Υπάρχουν» του Παπανδρέου, από τα «Ζάππεια» του Σαμαρά κ.ο.κ

2)      Να συνεισφέρουν στην αποκατάσταση της οικονομίας με σοβαρές δράσεις (επιτέλους) για ισοδύναμα μέτρα. Η φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και η ανεργία, είναι η μάστιγα που σκοτώνει τα έσοδα του κράτους. Σύντομα δεν θα υπάρχει κράτος...

*Σημείωση: Ο Αλέξης Τσίπρας, «κατάπιε» τον Αλαβάνο, τον Κουβέλη μαζί με όλη τη ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές του 2014. Με τη βοήθεια του ανεκδιήγητου Παπανδρέου διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του ακροδεξιού Σαμαρά συρρίκνωσε τη ΝΔ, σε λίγο «καταπίνει» Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει…με ανοιχτές ή κλειστές τράπεζες... του είναι αδιάφορο.

Τι άλλο θες για να αλλάξεις τακτική κυρία/κύριε της Αντιπολίτευσης;;
Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com

Επίσκεψη Δημάρχου στο Μυρσινίδι

Συνάντηση με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου κ. Δ. Αυγερινό στον καταυλισμό των προσφύγων στο Μυρσινίδι πραγματοποίησε σήμερα, το πρωί ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την Αστυνομία και τους εμπλεκόμενους φορείς στην υποδοχή και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Χίος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μανώλης Βουρνούς συζήτησε με τους εκπροσώπους των εθελοντικών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με τις περισσότερες από τις οποίες έχει προηγηθεί επικοινωνία για την καλύτερη αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.
«Όλους μας συνδέει η βούληση να πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτήν κατάσταση. Πέρα από τη βούληση όμως, υπάρχουν άνθρωποι που υπερβαίνουν καθημερινά τους εαυτούς τους, με τα όποια μέσα διαθέτουν. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως τοπική κοινωνία είναι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την καλή δουλειά που γίνεται και να συνεργαστούμε, φορείς και κοινωνία των πολιτών στην τεράστια αυτήν προσπάθεια», δήλωσε ο Μανώλης Βουρνούς.


Μυρσινίδι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ



ΣΧΕΤ:   1.    Tο Π.Δ. 106 (ΦΕΚ 173 τ. Α’-28-8-2014) 0ργανισμός του Υπ. Υγείας.   
             2. Τον Ν. 3370/2005 (ΦΕΚ.176, τ. Α’) Οργάνωση & λειτουργία                     Υπηρεσιών Υγείας & λοιπές Διατάξεις.
            3. Το Π.Δ. 100 /1988 (ΦΕΚ45, τ.Α’) που είναι τροποποίηση και                  συμπλήρωση του Π.Δ. «περί Απολυμαντών» (ΦΕΚ 140/1914).
            4.     Η με αρ. Υ1/Γ.Π. /οικ. 41657 /13-5-2014 ανακοίνωση για φοίτηση στη Σχολή Απολυμαντών με ΑΔΑ :BIΦ2Θ-ΦΣΔ.
                           
Έχοντας υπόψη  τα παραπάνω σχετικά, σας γνωρίζουμε ότι:

1.      Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα παρακάτω δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/Δ.νση Δημόσιας Υγείας  - Λ. Αλεξάνδρας 196 , Aθήνα - Τηλ.: 21321600367., από τις 1/9/2015 έως και τις 30/9/2015:

Α. Αίτηση συμμετοχής.
Β. Σε περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα, οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται η σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους.
Γ. Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης  ισότιμης σχολής.
Δ. Πιστοποιητικό Υγείας από Κρατικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό, στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι δεν πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την εργασία του ως απολυμαντή.
Ε. Αποδεικτικό ηλικίας, (δεκτοί από 18-50 ετών).

2.      Η φοίτηση είναι εξάμηνη κατόπιν επιλογής  (χωρίς εξετάσεις) από Επιτροπή που ορίζεται από το Υπ. Υγείας.
3.      Ο αριθμός των σπουδαστών ορίζεται σε (25) είκοσι πέντε άτομα, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αυξάνει ο αριθμός σε (30) τριάντα  με έγκριση του Υπουργού Υγείας.

4.      Μετά τη φοίτηση και την επιτυχή εξέταση από την Επιτροπή του Υπουργείου, χορηγείται πιστοποιητικό απολυμαντή.

5.      Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 1, δεν γίνονται δεκτές ή θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αναρτηθεί στις  Περιφερειακές Ενότητες, ώστε  να λάβουν γνώση και ιδιώτες ενδιαφερόμενοι.


Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υποβάλει αίτηση με δικαιολογητικά σύμφωνα με την ανωτ. 4η’ σχετ. προκήρυξη του 2014, εφόσον συνεχίζουν να ενδιαφέρονται παρακαλούνται όπως επανέλθουν μόνο με αίτησή τους, στην οποία θα αναφέρουν,  ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή διαδικασία επιλογής,  αναγράφοντας τον περσινό αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης της αίτησής τους, (χωρίς να υποβάλλουν ξανά τα δικαιολογητικά). 

ΟΗΕ: Πάνω από 160.000 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους

Περίπου 21.000 μετανάστες έφθασαν την προηγούμενη εβδομάδα στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τη βία και τη φτώχεια στη Συρία, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ, καλώντας τις ελληνικές αρχές να τους παράσχουν επείγουσα βοήθεια παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα.Γράφει: aixmi

Μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καταγράφηκαν τόσες αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα όσες μέσα σε έξι μήνες το 2014 – όταν συνολικά 43.500 μετανάστες έφθασαν στη χώρα. «Ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών αυξάνεται δραματικά», υπογράμμισε σήμερα η HCR, προσθέτοντας πως ο ρυθμός των αφίξεων «αυξήθηκε» τις τελευταίες εβδομάδες.
Μόνο τον Ιούλιο, καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, δηλαδή περισσότερες απ΄ό,τι σε ολόκληρο το 2014.
Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 14ης Αυγούστου 2015, σχεδόν 160.000 μετανάστες έφθασαν διά θαλάσσης στην Ελλάδα, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 1.716 που έφθασαν διά ξηράς, περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 2.400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην επιθυμία τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον συντονιστή επείγουσας βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Ρομπέρτο Μινιόν, ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν κάθε βράδυ στην Κω είναι μεταβαλλόμενος. «Πριν από δύο νύχτες, διασώθηκαν περίπου 650 άνθρωποι, και χθες βράδυ, 250″, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Χίλιοι επτακόσιοι πενήντα μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα πλοίο που έστειλαν οι ελληνικές αρχές στα ανοικτά της Κω, με την προσδοκία να καταγραφούν, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα ή τη βόρεια Ευρώπη.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των αφιχθέντων στην Κω είχε φθάσει τις 7.000, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και χωρίς διατροφική βοήθεια, εκτός εκείνης που παρείχαν τουρίστες και κάτοικοι. Ούτε έχει προβλεφθεί χώρος διαμονής στο νησί, αν και η Αθήνα άνοιξε την Κυριακή έναν καταυλισμό 90 λυομένων σπιτιών που μπορούν να φιλοξενήσουν 600 έως 700 άτομα και τα οποία διαθέτουν τουαλέτες, ντουζιέρες και κλιματιστικά μηχανήματα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Ελλάδα πρέπει να δείξει «πολύ περισσότερη ηγεσία» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση με τους 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της μέχρι τώρα φέτος, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων.
«Αν η (ελληνική) κεντρική αρχή ερχόταν με ηγεσία και όραμα και διόριζε κάποιον που θα συντόνιζε αυτή την απόκριση, τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε και να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σπίντλερ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «


aixmi.gr

Μπογιόπουλος: Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της “αυτογελοιοποίησης”

Μπογιόπουλος: Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της “αυτογελοιοποίησης” (video)
Διαβάστε το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr.
Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».
Σας παρακαλούμε να δώσετε προσοχή ειδικά στο πρώτο 1,5 λεπτό του βίντεο. Ειδικότερα, δε, στο σημείο που ο πρωθυπουργός συμπυκνώνει – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – το συλλογισμό του κάνοντας λόγο για την «αυτογελοιοποίηση» όσων το παίζουν «αντιμνημονιακοί» και χρησιμοποιούν κάθε λογής τερτίπια για να επιβάλλουν, τελικά, Μνημόνια.
Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης – θεατής, ο τρόπος με τον οποίο ο κ.Τσίπρας περιέγραφε τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών αντιπάλων του, τότε, και συνεταίρων του, σήμερα, είναι μαγικός!
Η ρητορική δεινότητα με την οποία απογυμνώνει και αποδομεί τις πρακτικές τους, το ψέμα τους, τη σκηνοθεσία τους, την υποκρισία τους, είναι απαράμιλλη!
Οσκαρική ερμηνεία την αποκαλεί ο κ. Δ. Βουζουναράς, από την προσωπική σελίδα του οποίου δανειστήκαμε αποσπάσματα του βίντεο.
Δείτε και ξαναδείτε, λοιπόν, πως ο Τσίπρας (ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης) καταγράφει – βήμα προς βήμα – τα κολπάκια, το «θέατρο», τους εκβιασμούς της μνημονιακής προπαγάνδας.
Δείτε με τι κινηματογραφική πιστότητα παρουσιάζει την αλληλουχία των γεγονότων.
Δείτε τον να αναλύει την τεχνική των δημαγωγών να περνούν από την δραματοποιημένη κωμωδία στην μνημονιακή τραγωδία.
Τώρα πια μπορούμε να το πούμε: Ο κ.Τσίπρας μιλούσε σαν προφήτης!
Ακούστε τον! Μιλά για τους προηγούμενους απ’ αυτόν, αλλά είναι σαν να μας εξιστορεί – χαρτί και καλαμάρι – όλα όσα ζήσαμε επί των ημερών του!
Ο κ.Τσίπρας τα είχε πει όλα με το «νι» και με το «σίγμα»! Λες και απήγγειλε το σενάριο του μέλλοντος: Μιλούσε για τους άλλους και σήμερα είναι σαν να ακούμε να μας διηγείται – από πρώτο χέρι – τα πεπραγμένα της δικής του «περήφανης διαπραγμάτευσης», του δικού του ιταμού Μνημονίου, της δικής του άθλιας προπαγάνδας.
Όπως και να’ χει, η αλήθεια να λέγεται: Ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης είναι, πραγματικά, ασυναγώνιστος. Δεν θα βρείτε καλύτερο από τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης για να σας περιγράψει τις πρακτικές, τις μεθοδεύσεις, την προπαγάνδα του Τσίπρα της κυβέρνησης!
Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει καταγράψει με τόση παραστατικότητα, με τόση αμεσότητα, με τέτοια χειρουργική ακρίβεια τα όσα ζήσαμε στην Ελλάδα στους 7 μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα.
Κανένας. Μόνο ο Τσίπρας (της αντιπολίτευσης) το κατάφερε. Λες και το ‘ξερε!

Κοινή Ερώτηση 44 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκο Βούτση σχετικά με μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης και της συνακόλουθης μείωσης διοικητικών βαρών.



-------------------

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων και η συνακόλουθη μείωση των διοικητικών βαρών είναι προαπαιτούμενα τόσο για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας όσο και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων της διοίκησης, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας εν γένει.
Το ελληνικό σύστημα αδειοδοτήσεων στηρίζεται πολλές φορές σε ένα πλέγμα απαιτήσεων υπερβολικής πολυπλοκότητας, με την απαίτηση υποβολής από τον πολίτη μεγάλου πλήθους δικαιολογητικών στις αδειοδοτούσες αρχές ήδη κατά το πρώτο στάδιο της έναρξης ή/και επέκτασης κάποιας επαγγελματικής δραστηριότητας, γεγονός που συνιστά εν τέλει ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνουν διαχρονικά και διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, θεωρείται αναγκαίος ο σχεδιασμός ενός πιο ισορροπημένου και αποτελεσματικού συστήματος εποπτείας, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι η ορθολογική χρήση των κατάλληλων προγενέστερων (ex ante) ελέγχων/αδειοδοτήσεων, όπου αυτοί κρίνονται αναγκαίοι, και η επιβεβλημένη χρήση μεταγενέστερων (ex post) ελέγχων, σε αναλογία πάντοτε με την ένταση, τα χαρακτηριστικά και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στο πλαίσιο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του συστήματος αδειοδοτήσεων προς την κατεύθυνση αυτή, οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τόσο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όσο και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανέλαβαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την απλούστευση και προτοτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, προχώρησε τα δύο τελευταία χρόνια σε μία ρηξικέλευθη για τα ελληνικά δεδομένα αναθεώρηση του συστήματος αδειοδοτήσεων, κύριο προαπαιτούμενο της οποίας είναι η ιεράρχηση των διοικητικών διαδικασιών σε χαμηλής, μέσης και υψηλής επικινδυνότητας. Αρχικός στόχος της δράσης αυτής ήταν η πλήρης κατάργηση των προηγούμενων αδειοδοτήσεων σε χαμηλού ρίσκου και μικρής συνάθροισης κοινού επιχειρήσεις/εγκαταστάσεις, καθώς και σε χαμηλού ρίσκου επαγγελματικές δραστηριότητες, και η αντικατάστασή τους από ένα σύστημα απλής γνωστοποίησης έναρξης δραστηριότητας ή επαγγέλματος στις καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές, με παράλληλη παρακολούθηση της εφαρμογής της νομοθεσίας μέσω αποτελεσματικότερων και συχνότερων μεταγενέστερων (ex post) ελέγχων. Για τις επαγγελματικές δραστηριότητες μέσης και υψηλής επικινδυνότητας διατηρήθηκε, προσωρινά, το υπάρχον σύστημα αδειοδοτήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, με τις αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2/34824/27-12-2013 και ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2/34825/27-12-2013 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών (ΦΕΚ 3402Β΄/31-12-2013 και 3403Β΄/31-12-2013 αντίστοιχα), καταργήθηκε το σύστημα χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών Κατηγορίας ΙΙΙ της Υγειονομικής Διάταξης (πλην των υπεραγορών τροφίμων), καθώς και σε Καταστήματα Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού ενδιαφέροντος, και αντικαταστάθηκε από (α) ένα σύστημα γνωστοποίησης του αιτούντος στις αρμόδιες αρχές περί έναρξης λειτουργίας της επιχείρησής του, περί συμμόρφωσής του με τις οικείες διατάξεις και περί τήρησης του συνόλου των προϋποθέσεων λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων και (β) τη βελτιστοποίηση και εντατικοποίηση των ελέγχων, οι οποίοι κατά παράδοση έπονταν της αδειοδότησης. Στο ίδιο απλοποιημένο καθεστώς εντάχθηκαν, υπό όρους, και περιπτώσεις μεταβολών στη δραστηριοποίηση των εν λόγω επιχειρήσεων, λόγω (α) λειτουργίας της επιχείρησης από νέο πρόσωπο, (β) αποχώρησης ή αντικατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης, (γ) αλλαγής της νομικής μορφής της εταιρίας, (δ) αλλαγής επωνυμίας της, ή/και ( ε) προσθήκης σε αυτή νέας δραστηριότητας της ίδιας κατηγορίας. Οι προαναφερθείσες Αποφάσεις, μαζί με την υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2/33565 Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία Γυμναστηρίων και Αθλητικών Σχολών (ΦΕΚ 3169Β΄/12-12-2013), αποτελούν τις πρώτες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις κατάργησης προϋφιστάμενων συστημάτων προηγούμενης αδειοδότησης, εισαγωγής του νέου συστήματος γνωστοποίησης έναρξης άσκησης δραστηριότητας/επαγγέλματος, καθώς και εισαγωγής της έννοιας της προτυποποίησης διαδικασιών. Ο όρος «προτυποποίηση» αφορά στην κωδικοποίηση των προϋποθέσεων λειτουργίας κάθε είδους επιχείρησης, όπως αυτές προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις, και την αποτύπωσή τους εντός του εντύπου της γνωστοποίησης με τρόπο απλό και οργανωμένο, έτσι ώστε (α) ο ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση να κατανοήσει όλα τα βήματα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής του (όπως αυτή προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις) και (β) οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να διευκολύνονται κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, διαθέτοντας έτοιμη λίστα με τις προϋποθέσεις λειτουργίας της επιχείρησης που ελέγχουν.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Ποιες δράσεις έχετε αναλάβει, ή προτίθεστε να αναλάβετε, για την επιτυχή και αποτελεσματική εφαρμογή των νέων απλουστευμένων και προτυποποιημένων διαδικασιών γνωστοποίησης αναφορικά με τις προαναφερόμενες επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως αυτές προβλέπονται στις οικείες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις;
2. Έχετε σχεδιάσει, ή προτίθεστε να σχεδιάσετε, μηχανισμό παρακολούθησης, ο οποίος θα λειτουργεί και σαν δείκτης αποδοτικότητας του νέου συστήματος (με τον εντοπισμό και τυχόν αστοχιών που χρήζουν αντιμετώπισης/βελτίωσης);
3. Έχετε αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και επιτυχή εφαρμογή των επιμέρους δράσεων, σε σχέση με:
(i) το χρόνο διεκπεραίωσης των προαναφερθεισών διαδικασιών,
(ii) τη διενέργεια του απαιτούμενου αριθμού δειγματοληπτικών ελέγχων στα νεοϊδρυθέντα καταστήματα και την αύξηση των έκτακτων ελέγχων στις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν με αδειοδότηση,
(iii) την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών/ενδιαφερομένων και επιχειρήσεων που ασκούν τις εν λόγω δραστηριότητες, και
(iv) την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των καθ’ ύλην αρμοδίων υπηρεσιών από τη νέα τους αρμοδιότητα;
4. Ποιες δράσεις έχετε αναλάβει, ή προτίθεστε να αναλάβετε, για την εξέλιξη του συστήματος γνωστοποίησης και την επέκταση των δράσεων απλούστευσης και προτυποποίησης διοικητικών διαδικασιών σε νέες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να μειωθούν έτι περαιτέρω τα διοικητικά βάρη και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Κεραμέως Κωνσταντίνου Νίκη
Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης
Αντωνιάδης Δημητρίου Ιωάννης
Ασημακοπούλου Παναγιώτη Άννα-Μισέλ
Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος
Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος
Βλάσης Γεωργίου Κωνσταντίνος
Βλάχος Θεοδώρου Γεώργιος
Βούλτεψη Ιωάννη Σοφία
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος
Γιακουμάτος Χαραλάμπους Γεράσιμος
Γιόγιακας Νικολάου Βασίλειος
Γκίκας Σωτηρίου Στέφανος
Γκιουλέκας Πέτρου Κωνσταντίνος
Δήμας Σταύρου Χρίστος
Κακλαμάνης Μιχαήλ Νικήτας
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα
Καραμανλής Αχιλλέα Κωνσταντίνος
Καράογλου Γεωργίου Θεόδωρος
Κασαπίδης Δημοσθένη Γεώργιος
Κατσανιώτης Ιωάννη Ανδρέας
Κεδίκογλου Βασιλείου Συμεών (Σίμος)
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος
Κεφαλογιάννη Ιωάννη Όλγα
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ (Μάνος)
Κοντός Ευστρατίου Αλέξανδρος
Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος
Κουμουτσάκος Σπυρίδωνος Γεώργιος
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος
Μαρτίνου Αθανασίου Γεωργία
Μηταράκης Αντωνίου Παναγιώτης (Νότης)
Μητσοτάκης Κωνσταντίνου Κυριάκος
Μπασιάκος Αθανασίου Ευάγγελος
Μπουκώρος Γεωργίου Χρήστος
Οικονόμου Αθανασίου Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ιωάννη Νικόλαος
Ράπτη Δημητρίου Ελένη
Σταϊκούρας Κωνσταντίνου Χρήστος
Σταμάτης Ιωάννη Δημήτριος
Τσιάρας Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος
Φορτσάκης Πέτρου Θεόδωρος
Χατζηδάκης Ιωάννη Κωνσταντίνος (Κωστής)

Η κρεατοφαγία επιταχύνει την εξαφάνιση των ειδών;


Οι επιστήμονες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα θεωρούν την κρεατοφαγία ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη.

Η διατροφή με βόειο και άλλα κόκκινα κρέατα μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία του ανθρώπου, αλλά ίσως είναι εξίσου κακή για τη βιοποικιλότητα της Γης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι επιστήμονες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα θεωρούν την κρεατοφαγία ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς ο αυξανόμενος πληθυσμός των ανθρώπων χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη γη για τα ζώα και τα φυτά με τα οποία αυτά τρέφονται, αν και άλλοι ειδικοί διαφωνούν ότι η κτηνοτροφία αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας ενδιαιτημάτων.
Ο επικεφαλής της έρευνας Μπράιαν Ματσόβινα και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις χώρες που είναι πιο πιθανό να επεκταθεί η βιομηχανική εκτροφή ζώων, και προσδιόρισαν τις εκτάσεις που θα χαθούν για τη βοσκή και την καλλιέργεια φυτών για τη διατροφή των ζώων.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και άλλες μελέτες σχετικά με την παραγωγή βοοειδών, χοίρων και πουλερικών σε αυτές τις χώρες από το 1985 έως το 2013, κατάφεραν να προβλέψουν τις αναμενόμενες απώλειες και δημιούργησαν τους αντίστοιχους χάρτες.
Οι χώρες που θα βιώσουν τη μεγαλύτερη αλλαγή στην χρήση γης είναι 15 χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, οι οποίες φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό ειδών, σύμφωνα με τον Ματσόβινα.
«Μέχρι το 2050, δεδομένων των σημερινών τάσεων, οι χώρες αυτές είναι πιθανό να αυξήσουν τα εδάφη που χρησιμοποιούνται για τη ζωική παραγωγή κατά 30 έως 50 τοις εκατό, δηλαδή περίπου 3.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», πρόσθεσε.
Η απώλεια των βιοτόπων είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει περισσότερες εξαφανίσεις από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, επισημαίνει η μελέτη, ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί με άλλα επιβλαβή αποτελέσματα της κτηνοτροφικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης.
«Οι αλλαγές αυτές θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα», δήλωσε ο Ματσόβινα. «Πάρα πολλά είδη θα χαθούν».
Για να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας, οι ερευνητές συστήνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος στο 10 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων και τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.  
Η μελέτη προτείνει επίσης την αντικατάσταση κατανάλωσης βόειου κρέατος, του οποίου η παραγωγή απαιτεί τη μεγαλύτερη έκταση γης, με χοιρινό, κοτόπουλο ή ψάρια.
- See more at: http://left.gr/news/i-kreatofagia-epitahynei-tin-exafanisi-ton-eidon#sthash.tHwk4HB5.dpuf

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ



ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑ 392 ΑΠΟ 486 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !
ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Ριζική αλλαγή στο ασφαλιστικό, στο πλαίσιο τουτρίτου μνημονίου, αναμένεται από τον Οκτώβριο, χωρίς να υπολογίζουμε τις άμεσες και αναδρομικές μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις εξαιτίας των αυξημένων εισφορών για την υγεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ανατροπές σε συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές και παροχές υγείας.
Σύμφωνα με το Mega, οι βασικές θα αλλαγές είναι:
ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης
• το κράτος θα εγγυάται με την επιχορήγηση του μόνο τα 360 ευρώ βασικής σύνταξης
• σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με συντάξεις
Αυτό συνεπάγεται πως σε όσα ταμεία οι συντάξεις δεν μπορούν να καλυφθούν από τις ασφαλιστικές εισφορές θα υπάρξουν μειώσεις.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα πρέπει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο όλα τα επικουρικά ταμεία να ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ ή να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία. Η καταβολή τωνεπικουρικών συντάξεων θα γίνεται μόνο από τα έσοδα του ΕΤΕΑ και δεν θα επιχορηγούνται από το κράτος, εφαρμόζοντας τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα επιφέρει νέες μειώσεις, τουλάχιστον 6% στις επικουρικές.
Επίσης, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων που πηγαίνουν για χρηματοδότηση συντάξεων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να μειωθούν οι παροχές ή να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Η πρόβλεψη αυτή, για τον ΟΓΑ, παραδείγματος χάρη, σημαίνει τριπλασιασμό των κατώτατων εισφορών, οι οποίες από 64 ευρώ που είναι σήμερα να αυξηθούν στα 180 ευρώ.
ΑΙΣΧΟΣ! ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗ: ΣΤΑ 392,7 ΑΝΤΙ ΤΩΝ 486 ΕΥΡΩ H ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ 333 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΚΑΤΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΣΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 67
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΡΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Στα 392,7 ευρώ - αντί των 486 ευρώ - καθορίζεται για φέτος το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά, με δεκαπενταετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.  Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Παύλου Χαϊκάληπου βγήκε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και σε εφαρμογή του.
Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).
Με βάση τα παραπάνω αυτή η εγκύκλιος φέρνει μειώσεις στις νέες συντάξεις (-93,3 ευρώ ή - 19,20% στις κατώτατες και μικρότερες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας, στις υπόλοιπες). Η εγκύκλιος ενεργοποιεί τους Νόμους 3863/10 και 3865/2010, σύμφωνα με την οποία από 1-1-2015 η κατώτατη σύνταξη δεν θα υπολείπεται όχι των 486 ευρώ μηνιαία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά των 15 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 26,10 Χ15=293 ευρώ.
Αναμένεται άμεσα σε εφαρμογή του νέου μνημονίου και νέα εγκύκλιος του Παύλου Χαϊκάλη για την περαιτέρω μείωση της κατώτερης σύνταξης. Συγκεκριμένα στη νέα αυτή εγκύκλιο θα προβλέπεται η παροχή των κατώτατων ορίων σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ. μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και περικοπή του μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67, δηλαδή μειώσεις από τα 486 ευρώ μηνιαία σε 338  ευρώ, έως και 41%, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των πρόωρα συνταξιοδοτημένων από το ΙΚΑ και το δημόσιο με τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ορίων (4.500 ένσημα), δηλαδή στις κατώτατες συντάξεις και μείωση 66% στις συντάξεις του ΟΓΑ δηλαδή μηνιαία σύνταξη από 360 σε 120 ευρώ για 160.000 παλαιούς συνταξιούχους του.
Επίσης η προβλεπόμενη στο νέο μνημόνιο σταδιακή κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. μέχρι το 2019 και ειδικά η άμεση κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το 20% των δικαιούχων με τα αναλογικά μεγαλύτερα εισοδήματα  συνεπάγεται επιπλέον μείωση συντάξεων 193 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαία, θα οδηγήσει στην περεταίρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση όλων των δικαιούχων των παραπάνω παροχών κατώτερης σύνταξης, αφού αυτές είναι τα βασικά οικονομικά βοηθήματα για την αντιμετώπιση μεγάλου μέρους της φτώχειας των χαμηλοσυνταξιούχων και των ηλικιωμένων στην Ελλάδα.




tvxs.gr