Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

KAΙΡΟΣ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο αναμένουμε την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες περιμένουμε τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 15 έως 32 στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 34 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 30 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 3 και τοπικά στα νότια τμήματα 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 6 και τοπικά στις κεντρικές και νότιες περιοχές 7 μποφόρ.

2.440 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



Υπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου Π.Υ.Σ. με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:
•1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού •600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
•550 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
•100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ •80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Πιο αναλυτικά:
-20 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». -25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
-35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό: « Με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων/κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.»


ΠΗΓΗ DOCMED

Προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ για 71.917 προσλήψεις που δεν θα επηρεαστούν από την προεκλογική περίοδο


Προγράμματα που δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική περίοδο πρόκειται να προκηρύξουν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ για 71.917 θέσεις εργασίας και αυτοαπασχόλησης.
Ξεκινώντας από τις επόμενες ημέρες που θα προκηρυχθεί ο τρίτος κύκλος της κοινωφελούς εργασίας και έως το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν τα εξής προγράμματα:
  • Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση για τις ηλικίες 29-64 ετών που θα αφορά 26.000 ανέργους και θα παρέχει εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών με βασικό μισθό.
  • Πρόγραμμα 10.000 θέσεων ετήσιας διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους άνω των 50 ετών.
  • Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 10.000 νέων ανέργων από 18 έως 29 ετών, με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.
  • Προώθηση νεανικής επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία start-ups για 1.000 ανέργους 18-29 ετών και 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών.
  • Πρόγραμμα μαθητείας 4.000 νέων 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (Εγγύηση για τη Νεολαία).







aftodioikisi.gr

Αύξηση των προσλήψεων στους ΟΤΑ κατά 1.100 νέες θέσεις (ΦΕΚ)


Aυξάνεται το όριο μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.
Ειδικότερα αυξάνεται ο αριθμός των εγκρίσεων πρόσληψης και ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.
Οι θέσεις αυξάνονται κατά 1.100 άτομα. Να σημειωθεί ότι για τη σχετική αύξηση έχει ληφθεί υπόψη και ο περιορισμός 10% του αριθμού των χορηγούμενων εγκρίσεων για το έτος 2015 σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2014.
«Ο αριθμός των εγκρίσεων πρόσληψης και ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων αυξάνεται κατά 1.100 άτομα»,αναφέρει η απόφαση. Πρόκειται για απόφαση που βγήκε σε συνέχεια προηγούμενης -ανακληθείσας πλέον- πράξης.








aftodioikisi.gr

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε… θα κλείσουν λόγω εκλογών – Τι θα ισχύσει για τα ΕΠΑΛ


Σύμφωνα με τη νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα του 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί, τα σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου. Δεν είναι λίγα όμως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές κάτι όμως που δεν προβλέπεται νομοθετικά.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, και φέτος τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ετσι σύμφωνα πάντα με νομοθεσία καμία αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται, λόγω εκλογών. Αυτό που προβλέπεται όμως είναι ότι εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 18 – 19 και 21 Σεπτεμβρίου, αφού θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα.
Το υπουργείο Παιδείας αν και δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις έχει εκδώσει ήδη εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τι ισχύει για τα ΕΠΑΛ
Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015. Παράλληλα, οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Στην ίδια προθεσμία οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Τέλος, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων».





aftodioikisi.gr

Η αναμνηστική φωτογραφία της κυβέρνησης που τα «σπάει» στο διαδίκτυο


Όλοι θυμούνται την χαρούμενη φωτογράφιση των μελών της κυβέρνησης έξω από τη Βουλή μετά την ορκωμοσία τους.
Επτά μήνες μετά, πολλοί έχουν αποχωρήσει, άλλοι έχουν παραιτηθεί και πάντως… τίποτε δεν θυμίζει τις ανέμελες εκείνες στιγμές.
Το «Παρατηρητήριο» βρήκε εκείνη την αμέριμνη φωτογραφία και την διάνθισε με λεζάντες κάτω από κάθε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Το χιούμορ τα σπάει, με αποτέλεσμα η νέα φωτογραφία να γίνει viral.
H original φωτογραφία:
tsipras1
Η «πειραγμένη» φωτογραφία:
tsipras2









aftodioikisi.gr

4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας έκαναν  την ακόλουθη κοινή δήλωση:
Η πολιτική της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σχετικά με το μεταναστευτικό, διαλύει τη συνοχή της χώρας, υπονομεύει την εθνική κυριαρχία και αλλοιώνει τον πληθυσμό.
Η πολιτική αυτή καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνη στα νησιά του Β. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, στα οποία με την ανοχή της Κυβέρνησης, εισρέουν ανεξέλεγκτα, καθημερινά, από τα θαλάσσια σύνορά μας, όχι μόνο πρόσφυγες, αλλά και χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από τη γειτονική χώρα.
Σε σχετική επίκαιρη επερώτησή μας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, εκθέταμε τους κινδύνους (εθνικούς, πολιτισμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, έξαρση της εγκληματικότητας) που διατρέχει η χώρα, πλην όμως η Κυβέρνηση τρεις (3) φορές ανέβαλε τη συζήτησή της, υπηρετώντας, προφανώς, κάποιο κρυφό σχέδιό της, το οποίο επιμελώς αποκρύπτει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Παρουσία των Υπουργών Προστασίας  του  Πολίτη Γιάννη Πανούση,  Μεταναστευτικής Πολιτικής  Τασίας Χριστοδουλοπούλου,  Ναυτιλίας Θόδωρου Δρίτσα και των δημάρχων των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μεταναστευτικές ροές η αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Με πρωτοβουλία του Προέδρου Γ. Πατούλη το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.
 Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι:  Λέσβου  Σπύρος Γαληνός, Χίου  Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου  Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης,  η Αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής  Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.
Βασική θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι μέσω της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας. 


ΝΟΝ PAPER από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

-Για τη Νέα Δημοκρατία η εθνική συνεννόηση υπήρξε πάντα ένα εθνικό ζητούμενο. Με βάση αυτή την εθνική ανάγκη, ο Πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι συνταγματικές πρόνοιες υπέρ της εθνικής συνεννόησης.

-Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε εσπευσμένα εκλογές βάσει, όπως αποδεικνύεται, ενός προμελετημένου σχεδίου και έκτοτε κρύβεται, έχει εξαφανιστεί, δεν δέχεται να συναντήσει κανέναν αρχηγό κόμματος, ούτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάρη στις ψήφους της οποίας έφερε συμφωνία και ψηφίστηκε στη Βουλή. Περιφρονεί το ίδιο το Σύνταγμα, αρνούμενος να λάβει μέρος ακόμη και στην υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

-Μετά από καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες και καταιγιστική, καθημερινή προπαγάνδα επτά μηνών, ο κ. Τσίπρας ελπίζει τώρα ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος. Την ίδια ώρα, παρακολουθεί το κόμμα του να διαλύεται και μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη Κουμουνδούρου.

-Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε την έγκριση του λαού για το τρίτο μνημόνιο, τότε έπρεπε, όπως άλλωστε ο ίδιος και τα στελέχη του είχαν προαναγγείλει, να το θέσει στην κρίση του λαού πριν αυτό ψηφιστεί στη Βουλή. Ο ίδιος ο απερχόμενος υπουργός των Οικονομικών κ. Τσακαλώτος (επίσης εξαφανισμένος), είχε δηλώσει ότι «η συμφωνία θα κριθεί από τον λαό».

-Αντίθετα, προκαλεί εκλογές κατόπιν μνημονίου, ενός μνημονίου που ο ίδιος και οι διορισμένοι από τον ίδιο υπουργοί του «διαπραγματεύτηκαν», με αποτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, τρόπο.

-Η προπαγάνδα της απερχόμενης κυβέρνησης δίνει έμφαση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι στα αποτελέσματά της. Όλοι και όλα, όμως, κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

-Μέσα στον πανικό του και ηττημένος σε όλα τα πεδία, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει την αποχώρησή του, βάζει στελέχη του να λένε ότι μπορεί και να μην εφαρμόσουν το μνημόνιο που έφεραν και αφήνει τη χώρα ακυβέρνητη με το υπουργικό του συμβούλιο παραιτημένο και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά.

-Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας που προέβησαν σε αυτοψία στη Λέσβο, κατήγγειλαν κακό συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και προσωπικό, υπενθυμίζοντας ότι μόνο τον Αύγουστο στο νησί έφθασαν 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες.







«Κλειδώνουν» για τις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές


Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απαραίτητο, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή την σύσκεψη.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκεή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Ο Στουρνάρας ξαναέριξε… πόρτα στη Ζωή


Ο Γιάννης Στουρνάρας με επιστολή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξε… άκυρο στην πρόεδρο της Βουλής για την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα.
Αναλυτικά η επιστολή του διοικητή της ΤτΕ αναφέρει:
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.
Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.
Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Στουρνάρας

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Ν. ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1939-1945



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
Σταμάτης Κάρμαντζης
 έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
στην εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για την
« Ημέρα Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς Ε.Ν.  Πολεμικής Περιόδου 1939-1945»
  την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015
στο Ναυτικό Μουσείο Χίου
 



                                                                                                           






                                                            



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


ΤΡΙΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015
ΩΡΑ   11:15  π.μ.
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΙΟΥ


  • Επιμνημόσυνη δέηση.
  • Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, το Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Β.Α.Τ. κ. Χριστόφορο Ματτέ, τους Προέδρους Χιακών Σωματείων Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. και Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν, εκπρόσωπο του Ναυτικού Μουσείου Χίου και εκπροσώπους φορέων στο Μνημείο Χίων Απολεσθέντων Ναυτικών 1939-1945.
  • Προσκλητήριο απολεσθέντων ναυτικών της προαναφερόμενης περιόδου και χαιρετισμός από τον κ. Ιάκωβο Ζαννίκο, συντ. πλοίαρχο Ε.Ν.
  • Ενός λεπτού σιγή.
  • Χαιρετισμοί
  • Σύντομη επίκαιρη ομιλία από τον καπ. Χριστόφορο Ματτέ, Αντιπρόεδρο Ε.Β.Α.Τ.
  • Λήξη τελετής.
  • Κέρασμα από την Ε.Β.Α.Τ.           


Μέχρι που θα φτάσει η Φώφη για να αναστήσει αυτούς που έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση και γκρέμισαν το ΠΑΣΟΚ; Θα διαγράψει και τον Βενιζέλο;


papandreou-kouvelisΕίναι γεγονός πως στην Ελληνική πολιτική σκηνή, η ανοησία και το πρόσκαιρο μικροκομματικό συμφέρον, πρυτανεύουν. Ιδιαιτέρως τα χρόνια της κρίσης. Ελάχιστοι πολιτικοί αρχηγοί στην ποιότητα και το ήθος, είχαν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου. Σωρεία λαθών από την περίοδο του 2009.
Εκπαίδευσε την κοινωνία στις προεκλογικές παροχές, ενώ ερχόταν μία πρωτοφανής κρίση και το ήξερε. Οδήγησε τη χώρα σε εκλογές ενώ ήταν μέλημα της ΝΔ να «λουστεί» το αδιέξοδο. Αφού ανέλαβε την εξουσία και «είδε» το έργο, έβαλε το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει όλο το πακέτο αντί να μοιράσει την ευθύνη και στη ΝΔ. Έλαβε αποφάσεις μονομερώς χωρίς τη συμμετοχή των κομματικών οργάνων. Διοίκησε την Ελλάδα με τους απίστευτους κηπουρούς. Έφτασε στο ακατανόητο «δημοψήφισμα» για να διασώσει την δική του υστεροφημία. Αφού «εξαναγκάστηκε» υπό το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης, παραιτήθηκε και προσηλώθηκε στον πετροπόλεμο κατά του κόμματος του πατέρα του και των φανταστικών του προσωπικών εχθρών.
Έφτασε στο αποκορύφωμα να πολεμήσει το πετυχημένο πολιτικό εγχείρημα της Ελιάς και να μοιράζει ψήφους σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε την πιο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και κυρίως για τη σταθερότητα της χώρας, με τη διάσπαση του κόμματος του πατέρα του με τη βοήθεια αυλικών του γραφείου του και με κάθε τυχοδιώκτη που δεν είχε γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Βενιζέλου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε ενεργά με τον Φώτη Κουβέλη στην αποσταθεροποίηση της χώρας, με αφορμή την ημερομηνία ορόσημο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και οι δυο τους λειτούργησαν διαλυτικά εις βάρος της χώρας. Έδωσαν ώθηση σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις, την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργήσουν συναινετικά υπέρ ενός δυναμικού χώρου που θα εκφράζει το κέντρο.
Ο Κουβέλης νόμιζε πως πουλώντας τη ΔΗΜΑΡ και σερβίροντας στον Αλέξη Τσίπρα την πολιτική αστάθεια θα κέρδιζε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας… Στον Αλέξη που έκανε τον Αλαβάνο μία χαψιά…
Ο Παπανδρέου, «διασπώντας» το ΠΑΣΟΚ ήλπιζε πως θα τελειώσει τον Βενιζέλο, και θα αποδείκνυε πως η είσοδος στη Βουλή του κόμματος – κωμωδία που έστηνε, θα επιβεβαίωνε τη ρήση της Μαργαρίτας, πως οι Έλληνες κυβερνώνται από οικογένειες και όχι από κόμματα…

Η Ελλάδα τελικά, με τη φανατική συνδρομή του διδύμου της πολιτικής ιδιοτέλειας και βλακείας Γιώργου-Φώτη, οδηγήθηκε σε εκλογές. Παραδόθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τους χειρότερους όρους πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού διχασμού. Αυτό το αποτέλεσμα έχει ονοματεπώνυμο...

Και η Φώφη έρχεται σήμερα, ως ένα πιόνι του Παπανδρέου, να επιβεβαιώσει όσα λέγονταν και ...όσα έγιναν κατά τις εκλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ: Οι Παπανδρεικοί και οι Δημαρίτες, που με τις δολοπλοκίες τους απέσυραν τη στήριξή τους από τις ευρωεκλογές του 2014 και μετά…, έτρεξαν να ψηφίσουν Φώφη για αρχηγό κόμματος για να «υπογράψουν» την επιστροφή τους στα πολιτικά δρώμενα. Αυτοί δηλαδή που οδήγησαν την Ελλάδα στα χέρια του Τσίπρα, αυτοί που προσπάθησαν να ρίξουν τον Βενιζέλο (και το ΠΑΣΟΚ) εκτός Βουλής.. και που τελικά οι ίδιοι έμειναν εκτός Βουλής, προσπαθούν τώρα με τη Φώφη να στήσουν την επιστροφή τους και να αγκιστρωθούν επάνω στο ΠΑΣΟΚ,με την θεσμική εγγύηση ενός κόμματος που ήδη βρίσκεται μέσα στη Βουλή, για την επαναφορά τους στην εξουσία…

Μα το ΠΑΣΟΚ, μπήκε στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου χωρίς την τοξικότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Μα το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε μία πορεία αποτοξίνωσης. Οι φαιδροί και καιροσκόποι βρίσκονται όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, οι κηπουροί και ανεπάγγελτοι όλοι στον Παπανδρέου.

Ποιον εξυπηρετεί η επιστροφή στην τοξικότητα;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ της Φώφης στο ανεύθυνο «άρμα» του μεγάλου τρίτου πόλου να θυμίσει στην Ελληνική κοινωνία το τραγικό Καστελόριζο;
Ο μόνος που θα κερδίσει από την επιστροφή Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ και τη δήθεν ένωση από την ξεδοντιασμένη ΔΗΜΑΡ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, ο Λεβέντης και ο Γκλέτσος. Κόμματα δηλαδή που «πρεσβεύουν» τη νεότητα και την καθαρότητα και που ξέρουν να προπαγανδίζουν για αυτό. Απέναντι σε αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια που αποδεδειγμένα κερδίζουν εκλογές, η Φώφη θα απαντήσει με το σάπιο και το παλιό;; Αυτό μάλιστα, ...που ο κόσμος με την ψήφο του άφησε εκτός Βουλής;;;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ανάσταση των πεθαμένων που μαθηματικά οδηγεί το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής; Μέχρι που θα φτάσει η Φώφη για αυτό; Θα διαγράψει τον Βενιζέλο και τους βουλευτές του που ανοιχτά έχουν αντιταχθεί στο πισωγύρισμα του ΠΑΣΟΚ;
Θα φτάσει τελικά η Φώφη να επιβραβεύσει εκείνους (Γιώργο και Φώτη) που «ως διατεταγμένη υπηρεσία» έστειλαν την Ελλάδα στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησαν να στείλουν και το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής;;
Θα γίνει τελικά το ΠΑΣΟΚ ένα κλειστό και πολύ μικρό κόμμα δύο οικογενειών Παπανδρέου-Γεννηματά για να πουληθούν ακριβά (για μία υπουργική θέση και σχετική εξουσία...) στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;; Ασχέτως αν θα έχουν καταφέρει να μπουν στη Βουλή...

Θα επανέλθουμε… το ρεπορτάζ γύρω από τη δολοπλοκία και τα συμφέροντα τρέχει.
Υ.Γ.
Δεν είναι τυχαίο που η Φώφη αφήνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς πολιτική ταυτότητα να μετεωρίζεται και να χαριεντίζεται με όποιον περνάει απ΄ έξω από τη Χ. Τρικούπη.. Όλα οδηγούν στη μεγάλη ήττα.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου 2015


Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε ο ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για  Τρίτη 25Αυγούστου 2015. Στον ανώτερο χάρτη ο Δήμος μας βρίσκετε σε κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης Πυρκαγιάς)
Παρακαλούμε τις υπηρεσίες  που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές Πυρκαγιές, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους  και των αποφάσεων του  ΣΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ενημέρωση για ετήσια εισοδηματική ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές


Σύμφωνα με τον ν. 3016/2002 και στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού χορηγείται ετήσια εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους - μέλη οικογενειών, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, την παραπάνω ενίσχυση δύνανται να λάβουν και οι κάτοικοι της Χίου, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι και οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν με την αίτησή τους.

Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου καλεί καθηγητές Φυσικής Αγωγής να υποβάλουν εμπεριστατωμένες προτάσεις για προγράμματα μαζικού αθλητισμού, έως τις 31-08-2015.

Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου καλεί καθηγητές Φυσικής Αγωγής να υποβάλουν εμπεριστατωμένες προτάσεις για προγράμματα μαζικού αθλητισμού, έως τις 31-08-2015.
Σημειωτέον ότι λειτουργούν υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις (Ιωνικό Κολυμβητήριο, Δημοτικό ανοικτό και κλειστό Γυμναστήριο κλπ) και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν μια σειρά από δράσεις, όπως άθληση ενηλίκων, κολύμβηση ενηλίκων, χορούς, αντισφαίριση, αθλοπαιδιές, αεροβική γυμναστική κλπ.
Πληροφορίες στα γραφεία της υπηρεσίας 09:00-12:00 π.μ.